Share

Al 50 jaar gespecialiseerd in uw comfort

Op 1 januari 1966 schrijft Gianfranco Novellini zich in bij de Kamer van Koophandel van Mantua met een ambachtelijk bedrijf, gespecialiseerd in de bewerking van smeedijzer. Het bedrijf is gevestigd in Vicolo Terziario, het historisch centrum van Mantua. Door de materialen die worden gebruikt voor horren en raamkozijnen op een andere manier te gebruiken, onstaat in 1976 de basis voor wat Novellini nu is: producent van douchewanden.

50 jaar later is Novellini Europees marktleider in de productie en verkoop van douchewanden. Naast de uitgebreide ervaring op dit gebied, produceert Novellini ook hydromassagebaden, douchebakken, stoomcabines en nog veel meer. Met 27 filialen in de belangrijkste Europese landen, 8 productievestigingen en de fabricage van 1 miljoen douchecabines per jaar, zijn wij al 50 jaar actief om uw persoonlijk comfort te vergroten!

Onze kernwaarden

De mens centraal stellen, het verhogen van de levenskwaliteit en werken met passie zijn de factoren die hebben geleid  tot een duurzame en efficiënte productie die de beste wellness-ervaring garandeert.

Valori_1
 
van grondstof naar eindproduct
Valori_2
 
aandacht voor de kwaliteit van het product
Valori_3
 
klanttevredenheid
Valori_4
 
respect voor veiligheid en milieu 

De geschiedenis

'60s
1966
Novellini ontstaat als klein ambachtelijk bedrijf, gespecialiseerd in de bewerking van smeedijzer en aluminium voor de productie van deur- en raamkozijnen.
Ook Barbara Novellini wordt in hetzelfde jaar geboren. Zij is nu Managing Director bij Novellini.
1967
Het ondernemerstalent van Gianfranco Novellini komt voor het eerst naar boven met het ontwerp "Mary", naar de naam van zijn moeder Maria: de eerste rolhor uit de geschiedenis.
'70s
1974
Het ontstaan van de eerste douchewand.
In hetzelfde jaar wordt ook Marco Novellini geboren, de huidige Managing Director van het bedrijf. De eerste douchewand wordt naar hem vernoemd.
'80s
1980
Met de productie van douchewanden groeit het bedrijf en komt ook het internationale succes.
Met het toenemende belang van design en het groeiend aantal afzetmarkten wordt het productgamma uitgebreid met de fabricage van glazen douchewanden. Nieuwe materialen, nieuwe technologieën: om de veiligheid te waarborgen integreert Novellini in haar productieproces een eigen hardingsoven. Aluminium profielen en gehard veiligheidsglas zijn de basis voor de huidige douchewanden.
1986
Ontstaan van de serie "Coloratissimi" van Novellini.
1988
Het bedrijf groeit. Naast de fabriek en het distributiecentrum in Mantua worden de eerste Novellini filialen in Italië en andere Europese landen geopend om zo goed mogelijk aan de locale vraag in de verschillende landen te kunnen voldoen.
'90s
1990
In de jaren 90 breidt Novellini haar productgamma uit met hydromassagebaden, een product dat in die jaren sterk in opkomst is.
Gebruikmakend van haar sterke industriële, technische en commerciële positie opent Novellini een fabriek voor de productie van acryl ligbaden en start de lancering van dit nieuwe product.
1995
In de tweede helft van de jaren 90 vindt een reorganisatie plaats ten behoeve van een volledig geïntegreerd productieproces. De afdelingen die de ruwe grondstof bewerken worden sterk uitgebreid.
'00s
2000
Aan het begin van het nieuwe millennium start Novellini de grootste investeringsoperatie uit haar geschiedenis. Productie, logistiek en verkoop worden volledig gereorganiseerd en vernieuwd.
De productie wordt uitgebreid met een aluminium oven voor de productie van staven waaruit de profielen van de douchewanden worden geëxtrudeerd. Ook wordt een nieuwe glasbewerkingsfabriek gebouwd, een volledig automatisch hoogbouwmagazijn gerealiseerd en de assemblage afdeling van robots voorzien.
Het nieuwe millennium brengt voor Novellini ook belangrijke veranderingen op het gebied van informatiesystemen met zich mee. De implementatie van SAP, een computerprogramma ter ondersteuning van alle processen binnen het bedrijf inclusief het nieuwe computergestuurde magazijn en de opkomst van internet zijn hiervan twee voorbeelden.
2000
Het afgelopen decennium is de belangstelling van de consument steeds meer verschoven van "standaard" douchewanden naar maatwerk. Het bedrijf speelt hierop in door een persoonlijkere band met de eindgebruiker aan te gaan om de specifieke wensen daar waar mogelijk te vervullen.
2007
In 2007 ontstaat de collectie Elysium, een serie hoogwaardige producten, ontworpen door internationaal toonaangevende designers.
'10s
2011
In 2011 start het bedrijf met een nieuwe technologie. De IN ART collectie, een collectie gepersonaliseerde douchewanden en glasradiatoren, ziet het licht dankzij digitale printtechnieken op glas.
De techniek bestaat uit het in hoge resolutie afdrukken van afbeeldingen op glas. Op deze manier kan iedereen zijn eigen product creëren.
2016
50 jaar later is Novellini nog steeds betrokken bij uw comfort. Naast kwaliteitsproducten biedt het bedrijf u nu de mogelijkheid om, met hulp van een nuttige en gebruiksvriendelijke website, de oplossing te kiezen die het beste bij u past. Bovendien kunt u via social media inspiratie opdoen en handige tips krijgen.

De ontwikkeling van onze producten

Verken de fotogalerij om te zien hoe onze producten in de loop der tijd zijn veranderd en ontdek de nieuwste design trends.

Douchewand

De aluminium profielen worden smaller waardoor het aandeel glas in de producten steeds belangrijker wordt. De nieuwe Crystal Clear behandeling vergemakkelijkt het reinigen van de glazen wanden aanzienlijk.

De douchewanden worden steeds hoger en kunnen zowel op een douchebak als op de tegelvloer worden geplaatst.

Meer info

Douchecabine

Strakke en minimalistische lijnen dragen bij aan een modernere cabine die eenvoudig is te reinigen. Het douchezitje, indien aanwezig, is opklapbaar of verwijderbaar zodat de ruimte in de cabine kan worden vergroot.

De electronica is vereenvoudigd met een touchscreen afstandsbediening.

Meer info

Ligbad

De ronde vormen van het bad veranderen naar lineaire en strakke vormen. De hydromassagesystemen bevatten gepersonaliseerde programma's die op de behoeften van de klant inspelen.

Er zijn zelfs baden die kunnen worden uitgerust met kleurentherapie en Bluetooth voor het luisteren naar muziek.

Meer info

Douchepaneel

Traditionele douchekranen worden steeds vaker vervangen door een douchepaneel met meerdere functies zoals een regendouche en hydromassage.

De afwerking wordt steeds fraaier en de douchekoppen groter, terwijl het design de laatste trends volgt.

Meer info

Douchebak

De hoogte van de douchebak wordt geleidelijk teruggebracht tot vloerhoogte. Het oppervlak wordt juist steeds groter voor meer comfort in de doucheruimte.

Grote rechthoekige douchebakken vervangen oude traditionele ligbaden.

Meer info

Share